De laatste dag alweer…! We begonnen met Good Madam, een Zuid-Afrikaanse horrorfilm, iets wat je niet vaak ziet. Sound designer James Olivier was ook aanwezig in de zaal, en wist interessante dingen te vertellen over zijn werk.

Daarna kwam Hellbender voorbij, de door de onafhankelijke films makende familie Adams gemaakte heksenhorrror die al een aardige buzz heeft veroorzaakt op andere festivals en online, en ook door Shudder is aangekocht. Niet gek dus dat het druk was in de zaal! Leuke verrassing: actrice Lulu Adams was toevallig in Amsterdam, en kwam graag langs om vol enthousiasme vragen uit het publiek te beantwoorden, en zelfs hier en daar iets voor fans te signeren.

Film 3 van de dag was het Nederlandse Plan C, uit 2012. Regisseur Max Porcelijn was helaas verhinderd, maar dat mocht de pret niet drukken. Aan de reacties uit de zaal te merken had deze komedie over een foute smeris nog niks aan kracht ingeboet. 

Afsluiter was The Twin, een Finse productie van de Nederlandse producent Joris van Wijk die ook aanwezig was om wat over de totstandkoming te vertellen. Deze spannende horror-thriller deed denken aan films als The ShiningRosemary’s Baby en The Omen, met een sterke hoofdrol van scream queen Teresa Palmer. Vanaf 28-4 ook gewoon in de bios te zien!
En daarmee kwam editie 5 van Amsterdamned tot een eind: het waren 4 fantastische dagen! Heel veel dank aan alle medewerkers, gasten, het personeel van de Melkweg en vooral aan jou, beste bezoeker! Tot volgende jaar!