About

Amsterdamned 2022 vindt dit jaar plaats in april in plaats van oktober en verhuist naar de Amsterdamse poptempel De Melkweg. Het festival werd in 2016 door Jan “Mr. Horror” Doense in het leven geroepen als eerbetoon aan Neerlands enige echte genrefilmmaker, Dick Maas. In afgelopen jaren opende het minifestival van de fantastische film steevast met vertoningen van films van Maas. Dit jaar richt Amsterdamned 2022 de filmspot op enkele andere Nederlandse genrefilmmakers.

Amsterdamned 2022 wordt geprogrammeerd door Lieuwe van Albada, Julius Koetsier en Jan Doense. De productie is in handen van Natasja Jong, Rabia Sitabi en Jan Doense i.s.m. Steven Strik. Het festival wordt gesteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Geoffrey Donaldson Instituut. Het fanzine Schokkend Nieuws is mediapartner van Amsterdamned


2016 – 2019

Met de zegen van Dick Maas himself en de enthousiaste steun van de medewerkers van Kriterion nam ‘Mr. Horror’ Jan Doense in 2016 het initiatief tot het nieuwe festival Amsterdamned. In de voor deze gelegenheid extra sfeervolle ambiance van het Kriterion café konden festivalbezoekers voor, tussen en na de filmvertoningen met elkaar in gesprek gaan over de stand van zaken op het gebied van genrefilms, al dan niet onder het genot van een van de vele speciaalbiertjes die in Kriterion op tap verkrijgbaar zijn.